Lekker leven
en werken
zonder stress

Stress is een sluipmoordenaar, die je langzaam maar zeker kan uitputten. De impact van stress en trauma is enorm groot. Je wilt het wel graag anders, maar weet niet hoe je jezelf op andere gedachten kan brengen. Je onrust, angst, frustratie of verdriet is te groot om zomaar een halt toe te roepen. Positief denken werkt soms eventjes, maar al snel val je terug in de negatieve spiraal. Dan is het goed om te weten dat er wel iets aan te doen is. Dat het mogelijk is om straks weer gezond en onbevangen te leven en te werken zonder stress.

Methodische aanpak van stress

Stress kan ontstaan als gevolg van een plotselinge, heftige gebeurtenis die ons lichaam niet kan verwerken. Dit noemen we een traumatische ervaring. Stress kan ook langzaam maar zeker worden opgebouwd. Negatieve stress kan zelfs verslavend werken, waardoor je steeds verder van jezelf verwijderd raakt. Zowel trauma als stress zijn fysieke en biologische reacties die plaatsvinden in het reptielen- en emotionele brein. Somatic Experiencing, NARM en EMI (Eye Movement Integration) zijn methoden die dit als uitgangspunt nemen. Daarnaast maken ze handig gebruik van je denkbrein. Als je leert de fysieke-, emotionele reacties en negatieve gedachten te benaderen zonder overweldigd te worden ben je in staat om de fixatie te verwerken. Door gebruik te maken van de drie verschillende breinen en je hart, open je de weg naar nieuwe energie. Je krijgt je levensvreugde terug en je maakt gezonde verbindingen aan met jezelf, met anderen, je authenticiteit en je algehele gezondheid.

I.v.m. het Corona virus werk ik overwegend via Skype (dus online).
Heb je hier vragen over, neem gerust contact met me op.

Vergroten van je weerbaarheid

Om je beter te wapenen tegen invloeden die stress veroorzaken, werken we aan je fysieke en mentale conditie. Hierbij maak ik onder meer gebruik van Taiji Chuan. Deze technieken helpen je bij het herstel van stress en zorgen ervoor dat je weerbaarheid vergroot.

ANUNZ voor het begeleiden van teams

Binnen een organisatie of een team kunnen mensen langdurig stress ervaren. Ook kunnen ze geconfronteerd worden met een traumatische gebeurtenis die stress tot gevolg heeft. Denk hierbij aan een plotseling overlijden van een collega, extreem geweld, een overval of misbruik. Ook een fusie van twee bedrijven of het samenvoegen van afdelingen kunnen stress tot gevolg hebben. Langdurige stress leidt uiteindelijk tot verzuim en uitval van mensen. De afgelopen 15 jaar heb ik onder mijn bureaunaam ANUNZ met tal van teams gewerkt. Na een intake met het team, de leidinggevende en eventueel andere sleutelfiguren stellen we een plan van aanpak op. Na goedkeuring ga ik aan het werk. Door stress te ontladen en zo ruimte te creëren voor nieuwe energie en verbindingen, kunnen teams weer op een gezonde manier samen aan de slag.

Wil je weer zicht op plezier in je leven,
of effectief samenwerken?

Neem contact met me op via anunz@hetnet.nl