Schaamte en
schuldgevoel

wat kun je ermee

Herken je het pijnlijke gevoel van schaamte? Het gevoel dat je “niet klopt”, niet OK bent. En dat je er daarom niet bij hoort. Herken je dit bij jezelf of cliënten?

Herken je het gevoel dat je ieder moment door de mand kunt vallen? En dat je daarom het gevoel hebt dat je het niet waard bent om geaccepteerd te worden? Herken je dit bij jezelf of cliënten?

Heb je ergens in je leven een schuld op je genomen, waardoor je vast zit in innerlijk verzet en conflict? Herken je dit bij jezelf of cliënten?

Ben je nieuwsgierig naar de verschillen in schaamte en schuldgevoel, en verschillende effecten?

Ben je ook nieuwsgierig hoe kun je met beide om kunt gaan waardoor je er minder in vastloopt of jezelf verstopt.

3 daagse training

Tijdens deze 3 daagse training kijken we naar de oorsprong van schaamte en schuldgevoel. Het herkennen en erkennen bij jezelf en cliënten met wie we werken.

We onderzoeken ook de innerlijke veerkracht en veranderkracht die er voor zorgen dat we sneller herstellen van deze pijnlijke ervaringen.

Aanmelding

Heb je interesse? Boek dan met onderstaande knop op de website van ‘Focus & Potentieel’.

Deelname aan de training in België levert je een certificaat op en leden van NVAGT, EAGT en VBEGP ontvangen 12 bijscholings- en supervisiepunten.

I don’t want to fix you.
I don’t want to give you answers.
I don’t want to impress you.
I don’t want you to change.
I only want to meet you, exactly as you are, beyond your stories, your hopes and dreams, your games, your masks, here and now.
If you feel confused, feel confused now.
If you feel frightened, feel frightened now.
If you are bored, let’s get bored together.
If you are burning with rage, let’s burn together awhile and see what happens.
I want to meet what’s really here.
Perhaps then, great change is possible.

~ Jeff Foster ~

Data

Op donderdag 14+28 september en 5 oktober 2023

Vroegboekkorting tot 21 mei 2023

“Ik ervaar Ankie als een no-nonsense lesgever, die goed weet wat ze doet, stevig én warm en respectvol.
De terugkoppeling naar het lichaam, telkens opnieuw, voelt zeer goed kloppend voor mij. Ik heb graag van haar geleerd.”
Ann

“Na deze workshop heb ik het gevoel veel meer tools te hebben om schaamte en schuld te (h) erkennen bij cliënten maar zeer zeker ook bij mijzelf. Door de verrassend eenvoudige maar oh zo krachtige oefeningen kom je veel sneller tot de kern. Het is verbazend hoeveel je kan bereiken door het lichaam beter te ‘lezen’, en zo logisch dat je meer bent dan alleen een ‘hoofd’.” 
Jobke Kobossen – School-maatschappelijk werkster 

“Zo een boeiend parcours om te leren werken met schaamte en met iemands schaamte! Ik geloof dat ik dankzij de twee dagen ook meer houvasten heb om te zien waar iemand zit en hoe ik daarin kan begeleiden” 
Annelies

“Na 20 jaar in het werkveld ‘de’ schaamte en ‘mijn’ schaamte wat beter begrepen, wat verfijnder gevoeld, wat meer omarmd. Wat een krachtige workshop! Bedankt Ankie en Lieve (en collega’s) om even mee te mogen 
bewegen met jullie kennis, ervaring en nieuwsgierigheid.“ 
E. Sannen, psychotherapeut CGG

“Door een licht te werpen op schaamte en schuld kan het uit de duisternis komen. Ankie heeft het talent om dit op een veilige manier mogelijk te maken en geeft handvaten mee die je zo kan meenemen in je eigen leven en werk.”  Marleen

“Deze mooie tweedaagse heeft me bijzonder veel gegeven aan inzichten en mogelijkheden voor mijn eigen verdere ontwikkeling en aan hulpmiddelen voor cliënten. Een verder puzzelstuk om de mens in zijn werken beter te begrijpen. Het was bijzonder aangenaam dat de tweede dag het nieuwe van de eerste dag hielp te verdiepen en meer begrijpelijk te maken. Het was duidelijk meer dan een intellectueel verstaan van een model.” 
Cora, Familiaal bemiddelaar en coach

Heb je vragen over deze training?

Neem contact met me op via anunz@hetnet.nl